Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„Odborníci“ Jourová, Just, Dědek, Pavel, a další nepřekvapili

Nedávno se generál Pavel podivil nad pomalým postupem ruské kolony, což odůvodnil technickými problémy a morálkou ruských vojáků. Překvapuje, že toto dokáže říci vysoký vojenský důstojník.

Rusko se snaží minimalizovat ztráty na civilistech. Proto posílá zastrašovací předvoj, který má za úkol vyhnat ze země co nejvíce Ukrajinců. No, a s těmi, kteří zůstanou (muži), později Rusko zamete. Kolona čeká jako záložní, a destrukční. Pomalost s jakou Rusové pokračují je pragmatickou taktikou.  Jinak bych vysvětlil panu generálovi…. Rusové opravdu neví, co je to špatná morálka, když jde o svatou válku. U nich je to vždy svatá válka, stejně jako když válčí muslimové. Technické problémy?.. Na ty je Rusko zvyklé, snadno je vyřeší. Bohužel naivní pohled evropských, po léta dobře živených pohlavárů a politiků může naznačovat, že nejsou připraveni na horší vývoje (píši v mn. čísle).

Pithart či Horáček s jejich partou disidentů by měli zaútočit na vysoké německé státníky. Ti lezli do řitního Rusům desetkrát víc, než prezident Zeman. Dodnes vidím, jak se Schröder s Putinem objímali a pusinkovali v roce 2004. Máme videa a fotky jak Německo-Ruské bratříčkování probíhalo. Němci i prezident Zeman prostě v době míru dělali ekonomickou politiku, no a co? Proč by je měl někdo dneska soudit?

Pak Křeček to formuloval poněkud nešťastně, ale asi víme, co měl na mysli… Kde byl prezident Zelenskij, když mu po několik let kousek za Kyjevem hořel konflikt s obávaným Ruskem. Jaké on podnikal kroky, aby ho zastavil? Vždyť visí -li v prvním dějství na stěně puška, v dalších dějstvích z ní bude vystřeleno. Prostě čučkaři, kteří buď na rozdíl od obyčejného nepolitika, nevojáka Anderleho netušili, že bude válka, nebo se na to prostě po Ukrajinsku vybodli s tím, že západ pomůže v jeho vlastním zájmu. Teď je ukrajinská vláda zaskočena?  Před dvanácti roky jsme se s Ukrajinskými (tedy napůl protože otec Rus, matka Ukrajinka nebo naopak) prostě ruso-ukrajinskými kolegy bavili o reálném válečném konfliktu s Ruskem. Západ očekává sladkou porážku Ruska, která už nastala. Vřed při mačkání hnisu bolí, zanedlouho se bude dezinfikovat. Provolání pana Zelenského „Na co čekáte“ je opravdu reálná reakce člověka snažícího se zachránit svojí vlast, ale nic víc.

Včera mne pobavil Dalibor dědek, dobrý podnikatel. Jeho příspěvek vyzněl hloupě v době, kdy snad už kde, kdo chápe možné důsledky přímého zásahu NATO. Tím hloupěji vyzněla anketa, Dalibor Dědek se ptá:. Divím se, že tento nesmysl Novinky vůbec publikují. Už bylo několikrát řečeno, západ nemůže jít do otevřeného konfliktu s Ruskem. Mohl by jako papír v peci sežehnout i pana Dědka i redakci Novinek. No a samozřejmě se na anketu chytla spousta trubek doporučujících NATO, aby zasáhlo.

Dnes Jourová prohlašuje, jak „Putin chce včlenit Ukrajinu pod Rusko a tamní národ zničit“. Ohromný objev, vezme-li v úvahu, že to už jednou Rusové (docela nedávno) provedli. Nezdá se Moravcovi z ČT, že mlátí prázdnou slámu? Co může říkat o Rusku žena, která se o něj nikdy ani neotřela?

Do hlavy nevidíš. I když do německé jako Němec tedy vidím……. jak si Německo užívá slastný pocit blížícího se vítězství. Že ruskojazyčné národy nemusí, dalo mnohokrát najevo. Je to morální hodnota, která v tradiční německé společnosti zůstává. Jakkoliv hořekujeme nad ztrátami lidských životů, je něco, co je nad nimi…politicko-ekonomické uspořádání světa. Tak to prostě vždy bylo. Němci si vychutnávají nenávratný pád Ruské říše. Myslím, že dvě třetiny světa si oddechne, až se Rusko ekonomicky položí a geograficky rozpadne na samostatné státy…..Tatarstán, Baškortostán, Udmurtie, Kalmykie, Jakutsko, Čuvaško. Čekám, který stát, jako první, dá od Moskvy ruce pryč. Tipuji Tatarstán. No a s pádem Ruska se sveze Bělorusko. Ať je tato válka jakkoliv bolestným aktem, co víc bychom si mohli přát. Sobě, i Němcům po staletích vyčekané vítězství nad ruskými teritorii.

Autor: Jiří Anderle | neděle 6.3.2022 18:55 | karma článku: 30,05 | přečteno: 1567x
  • Další články autora

Jiří Anderle

Dělají z ČR terč. Setrvačností, nebo záměrně?

Sledováním Lipavského, Černochové a Řehky, se nemůžete zbavit dojmu, že jde o organizovanou skupinu šířící záměrně strach. Jak, a proč to dělají?

4.3.2024 v 9:54 | Karma: 15,84 | Přečteno: 367x | Diskuse| Hyde park

Jiří Anderle

Řehka s Pavlem a armádní klikou tak zoufale stojí o posilování armády

Snahy pana Řehky vyjadřují postoj armádní kliky ČR, snažící se hluboce zasahovat do dění státu a jeho ekonomiky. Víme, z dob studené války, kam vedou hluboká vměšování armády do politiky.

28.2.2024 v 10:06 | Karma: 26,34 | Přečteno: 753x | Diskuse| Politika

Jiří Anderle

Ve sporu o umělém vyvolávání války má Schillerová pravdu

Strašení Ruskem vychází primárně od armád, v ČR unikátně z diplomacie. Těžko se chápe, kde vzal pan Lipavský, že Ruská imperiální expanze si brousí zuby i na střední Evropu, a proč toto slova jako diplomat vypouští.

18.1.2024 v 11:36 | Karma: 33,79 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Politika

Jiří Anderle

Než vám na dveře zaklepe ruský voják, projděte si základy ruštiny

Ne, my s Rusy nic nemáme... s barbary jedněmi. Slované jsme, my Češi, jen tak napůl. My na Der Wilde Osten nepatříme, i když jsme Němce vyhnali. Nicméně, úporná snaha Čechů zbavit se nálepky východní země má trhliny.

30.11.2023 v 11:21 | Karma: 18,71 | Přečteno: 641x | Diskuse| Kultura

Jiří Anderle

Straší, překrucuje a manipuluje… Toxická militantní klika v ČR.

Neschopná vláda a prezident tvořící kliku s kamarády z armády. Vražedné spojení, které nás táhne do propasti zvané „Balkán střední Evropy“.

29.11.2023 v 8:08 | Karma: 35,41 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

K útoku na poslance SPD se přihlásil 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  12:56

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

VIDEA TÝDNE: Nehoda ve Vysočanech, nahá umělkyně i útok mečem v Londýně

5. května 2024  12:55

V pražských Vysočanech sjel řidič Porsche ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Žena utrpěla vážná...

Cyklista vjel do křoví a hlavou narazil do stromu. Přilbu měl, přesto zemřel

5. května 2024  12:07

V sobotu v podvečer řešili jihomoravští policisté dvě dopravní nehody. Na Znojemsku naboural řidič...

Řidič najel do brány Bílého domu, policie to vyšetřuje jako běžnou nehodu

5. května 2024  11:47

Neznámý šofér v sobotu v noci autem najel do brány Bílého domu. Náraz nepřežil. K přímému ohrožení...

  • Počet článků 53
  • Celková karma 21,09
  • Průměrná čtenost 2673x
Každoroční změna věku je únavná.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy